A nyomkövető rendszer telepítése és működésének folyamata

Miután az Ön számára legmegfelelőbb szolgáltatási csomag kiválasztásra került, szakembereink telepítik a rendszert a járműbe. A szerelés semmiféle károsodást nem okoz. Az eszköz a beszerelés után a jármű állapotával kapcsolatos adatokat automatikusan kezdi el gyűjteni a központi szerver számára.

A beépített nyomkövető GPS egység folyamatos kapcsolatban van a központi szerverrel, és információkat küld annak. Az el nem küldött információkat saját belső memóriájában fekete dobozként tárolja 30-60 másodperces sűrűséggel, így azok hálózati hiba esetén sem vesznek el.

A járműkövető eszköz főbb részei a GPS, ez végzi a műholdas helymeghatározást, a modultelefon, amely a központtal történő kommunikációért felelős, és a PCB vezérlő eszköz, ami a készülék működését koordinálja.

A hardverelemek típustól függetlenül kis méretűek, és alacsony tápellátást igényelnek. A GPS nyomkövetés semmilyen más fedélzeti rendszer működését nem befolyásolja.

A nyomkövető GPS által gyűjtött, a járműflotta állapotával kapcsolatos adatokat az online rendszer azonnal továbbítja a Setech szolgáltató központja felé.

Az automatikusan elküldött információ GSM/GPRS hálózaton keresztül jut a központi szerver adatbázisába. A szolgáltató központ több feladatot is ellát, összegyűjti és tárolja a beérkező adatokat, majd azokat az ügyfelek egyéni igényei szerint feldolgozza.

A szolgáltatás nagy előnye, hogy minden ügyfél csak a számára valóban értékes adatokat kapja.

A GPS nyomkövetés során gyűjtött összes információ megőrzésre kerül a központi szerveren, így azok visszamenőleg is bármikor lekérdezhetők.

A nyomkövető GPS által jelzett, és a központ által feldolgozott adatok a Setech szerveréről interneten keresztül jutnak el a felhasználóhoz, ami gyors és olcsó lekérdezést tesz lehetővé. Az ügyfelekhez beérkező adatok kezelését az erre a célra kifejlesztett szoftver végzi.

A GPS nyomkövetés segítségével Ön nagyobb méretű flotta esetén is könnyen áttekinthető képet kap annak mozgásáról, helyzetéről és állapotáról. A program segítségével adatszűrőket állíthat be, grafikonos, táblázatos kimutatásokat készíthet és menetlevelet generálhat. A GPRS technológia ügyfeleinknek online járműkövetési lehetőséget is biztosít.

Mindez hatékonnyá és egyszerűvé teszi az adminisztrációt, megkönnyíti az üzleti tervezést.